b.i.g.
sobota, 20 april 2024
 
Adriatic Slovenica d.d.

Zdravje AS - zavarovanje za težke bolezni in operacije

 

Slovenci smo dobili povsem novo nadstandardno zdravstveno zavarovanje za težke bolezni in operacije, ki nudi varnost tudi v primeru težkih, kritičnih bolezni, bolnišničnega zdravljenja in zaokroža obstoječo ponudbo zavarovanj za zdravila, samoplačniške ambulante in nadstandardno nastanitev v bolnišnici.

alenka.jpgGre za prvo zavarovanje za težke bolezni na slovenskem trgu, ki ga Adriatic Slovenica ponuja v obliki skupinskega zdravstvenega zavarovanja. Prednosti novega zavarovanja predstavlja direktorica razvoja zdravstvenih zavarovanj mag. Alenka Šik: "Zavarovanje omogoča visoko finančno varnost s takojšnjim izplačilom zavarovalne vsote v primeru težjih zdravstvenih dogodkov, kot so hude bolezni, operacije v bolnišnici, krije pa tudi stroške, povezane s smrtjo, kar pomeni, da zavarovalnica krije pogrebnino."

Izplačana zavarovalna vsota, ki jo prejme zavarovanec ali svojci, znaša od najmanj 3.000 evrov za kirurške posege, 1.500 za težke bolezni in 1.000 evrov za posmrtnino, za kar bi mesečno odšteli le 3,10 evrov mesečno. Za zgolj 20,50 evrov mesečne premije pa lahko sklenemo paket Zdravje AS in se zavarujemo kar za 20.000 evrov letne zavarovalne vsote za primer težke bolezni, 10.000 evrov za kirurške posege in za 6.000 evrov posmrtnine.

Zakaj bi sklenili takšno zavarovanje? Ko zbolimo, še kako potrebujemo denar, saj nam izplačana zavarovalna vsota precej nadomesti izpad dohodka med dolgotrajno bolniško odsotnostjo, porabimo jo lahko za kritje dodatnih stroškov, ki jih imamo zaradi bolezni in njenih posledic. Pogosto potrebujemo denar tudi za običajno zelo drago nego na domu. Prejeti denar nam pride zelo prav za stroške, ki jih imamo za hitrejše okrevanje po operacij, nenazadnje pa tudi za kritje nujnih stroškov, povezanih s smrtjo.

Zavarovanje je Adriatic Slovenica namenila predvsem zaposlenim v podjetjih in članom različnih združenj, zavarujejo se seveda lahko tudi ožji družinski člani zavarovanca. Ker gre za skupinsko zavarovanje, se premija bistveno zniža, če se v podjetju zavaruje večji odstotek zaposlenih. Ob tem zavarovalnica nudi vso pomoč pri uveljavljanju pravic iz zavarovanja z brezplačno zdravstveno asistenco AS.

 

Kaj krije Zdravje AS - težke bolezni in operacije?

Paket nudi izplačilo letne zavarovalne vsote ob nastanku kar 14 bolezni: srčna kap, embolija pljuč, možganska kap, benigni tumor na možganih, rak, kronično obolenje jeter, popolna in trajna odvisnost od tuje pomoči, kronično obolenje pljuč, presaditev določenih organov, slepota, bakterijski meningitis, encefalitis, paraliza, odpoved ledvic. Kritje za nekatere (7) od težkih bolezni ima ob prvem vstopu v zavarovanje 90-dnevno čakalno dobo.

Paket nudi tudi izplačilo letne zavarovalne vsote v primeru kar 98 različnih skupin(!) zdravstvenih posegov - operacij v bolnišnični obravnavi. Zavarovalna vsota se izplača takoj po operaciji v celoti ali v odstotku, odvisno od težavnosti posega. Izplačilo zavarovalne vsote je zagotovljeno tudi v primeru smrti zavarovanca in se izplača upravičencem v obliki posmrtnine.

Premija, ki jo plačajo zaposleni, je enotno določena za podjetje (skupino zavarovancev oziroma člane združenja), pri čemer končno ceno določa število oziroma odstotek zavarovanih v podjetju in s tem pridobljeni popusti.

Pa še primer: ob letni zavarovalni vsoti 10.000 EUR za težke bolezni, 5.000 EUR za operacije in 3.000 EUR za smrt znaša osnovna zavarovalna premija 10,25 EUR mesečno (z vključenim davkom za zavarovanja, krajša od 10 let, pa 10,92 evra).

 

Več informacij na vseh prodajnih mestih Adriatica Slovenice, na www.adriatic-slovenica.si in po telefonu 080 11 10. 

Natisni E-mail
 
 
 
Pravno obvestilo | Kazalo strani| Powered by Citadela| v2.0 .