b.i.g.
èetrtek, 28 marec 2024
 
Prva osebna zavarovalnica d.d.


DODATNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE –  Stalna rast 

Prva osebna zavarovalnica, d.d. nadaljuje dejavnost Prve pokojninske dru¾be d.d. - najveèje in najstarej¹e dru¾be, vodilne na podroèju dodatnega pokojninskega zavarovanja, ki svojo dejavnost ¹iri ¹e na druge oblike osebnih zavarovanj: ¾ivljenjsko, nezgodno in zdravstveno zavarovanje.
Iz dneva v dan nam zaupa veè zavarovancev. Do sedaj se nam je pridru¾ilo ¾e 2.477 delodajalcev z 79.700 zavarovanci. V sistemu Prva Group pa je skupno ¾e preko 258.000 zavarovancev in 292,8 mio EUR sredstev v upravljanju.

 

OSNOVNE INFORMACIJE O DODATNEM POKOJNINSKEM ZAVAROVANJU ZAKAJ dodatno pokojninsko zavarovanje? Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-1) nam ¾e od leta 2000 zmanj¹uje pravice iz naslova pokojnin. ©tevilo zaposlenih na enega upokojenca se drastièno zmanj¹uje. Do leta 2025 bo vsak zaposleni s prispevki iz plaèe financiral dr¾avno pokojnino pribli¾no enega upokojenca, zato bodo pokojnine èez 20 let vsaj za 40 % ni¾je kot danes.


Z varèevanjem 5,844 % va¹e bruto plaèe 15 – 20 let, lahko prihranite dovolj za pokojnino, ki bo nadomestila izpad iz obveznega pokojninskega zavarovanja.

prva.jpg


 

Dodatno pokojninsko zavarovanje je - zaradi davènih olaj¹av - najugodnej¹i naèin varèevanja za dodatne pokojnine pri nas. Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje je pravzaprav dolgoroèno varèevanje. Vplaèane premije se bele¾ijo na osebnih varèevalnih raèunih zavarovancev.

DAVÈNE OLAJ©AVE in NAÈINI FINANCIRANJA Maksimalna in minimalna premija sta opredeljeni z Zakonom. Da bi posameznik lahko izkoristil davène olaj¹ave, veljajo naslednje omejitve: a.) Minimalna meseèna premija zna¹a 25,12 EUR b.) Maksimalna premija zna¹a 5,844 % bruto plaèe posameznika c.) Hkrati pa ne sme presegati 220,51 EUR meseèno oziroma 2.646,21 EUR letno.


VARNOST VKLJUÈITVE

  • Za varnost vlo¾enih sredstev skrbijo Ministrstvo za delo, Agencija za zavarovalni nadzor, Agencija za trg vrednostnih papirjev, neodvisni poobla¹èen aktuar in revizor, ki s stalnim nadzorom poslovanja izvajalcev dodatnega pokojninskega zavarovanja skrbijo za pravilno in varno poslovanje izvajalcev.
  • Z nalo¾beno politiko upo¹tevamo vse smernice in omejitve, ki jih doloèa zakonodaja. Hkrati pa se dr¾imo svojega naèela, da je donosnost v funkciji varnosti (sredstva vlo¾ena predvsem v dol¾ni¹ke vrednostne papirje).


PRAVICA DO MIROVANJA Zavarovanci se lahko kadarkoli odloèijo za mirovanje vplaèevanja na svoj osebni varèevalni raèun. Mirovanje vplaèevanja ne prina¹a dodatnih stro¹kov in je èasovno neomejeno. V èasu mirovanja zavarovancu ni potrebno plaèevati premij, donosi pa se mu ¹e vedno pripisujejo. Odloèitev za mirovanje je primerna ob brezposelnosti, slab¹em finanènem polo¾aju ali ob upokojitvi za tiste, ki se bodo upokojili prej kot v 10 letih od vstopa v zavarovanje.


IZPLAÈILA Zavarovanec lahko po preteku najmanj desetih let zbrana sredstva dvigne v enkratnem znesku tudi, èe ¹e ne izpolnjuje pogojev za upokojitev. Ko se upokojimo, se odloèimo, na kak¹en naèin ¾elimo koristiti privarèevana sredstva. Oblike izplaèila:

  • enkraten dvig
  • do¾ivljenjska renta (pogoj je redna upokojitev)

V primeru smrti, preden je zavarovanec zaèel koristiti dodatno pokojnino, se zbrana sredstva dedujejo takoj.


KAKO SE VKLJUÈIM

Za vkljuèitev v sistem dodatnega pokojninskega zavarovanja ali dodatne informacije poklièite na brezplaèno ¹tevilko 080 88 08 ali pi¹ite na info@prva.net.

Natisni E-mail
 
 
 
Pravno obvestilo | Kazalo strani| Powered by Citadela| v2.0 .