b.i.g.
petek, 28 februar 2020
 
Zavarovalnica Maribor

Cotar, novi Primusovec, o zaupanju in drubenih medijih

Intervju z Dragom Cotarjem, predsednikom uprave ZM, prejemnikom nagrade Primus za najboljega komunikatorja med menederji

Na SKOJu je 13. oktobra 2011 Drago Cotar, predsednik uprave ZM, prejel nagrado Primus za najboljega komunikatorja med menederji. Najveja maksima dananjega asa je spotovanje do drugih – najsi bodo to zaposleni, stranke/kupci, sponzoriranci, lokalna oblast, otroci, olniki ... z eno besedo do vseh delenikov, ki so (lahko) v krogu neke organizacije. ISO 26000 doloa bistvene sestavine drubene odgovornosti, ki se zrcalijo prav v zgoraj zapisanih stavkih. Odgovornost pa se zane pri sebi in se lahko le skozi spotovanje odraa tudi do drugih.

mediaspeed4146_427_x_640.jpgWarren Buffet, najbogateji prebivalec naega planeta v letu 2008 in tretji najbogateji v letu 2011, je neko dejal, da svoje zaposlene izbira po treh kriterijih: integriteti, izobraenosti in energiji. e prvi kriterij ne ustreza, sta kombinaciji drugih dveh v podjetju morilski. Zato je toliko pomembneje, da ZM vodi oseba, ki to troje zdruuje, in da zna – skupaj z ekipo izbrati ljudi s pravo kombinacijo energije, integritete in znanja.

 

Da na ZM to so,
a) dokazuje 3. mesto na lestvici najbolj zaelenih zaposlovalcev po Hewitt metodi v letu 2004;
b) dokazuje sodelovanje pri certifikatu Druini prijazno podjetje, ki smo ga kot pilotno podjetje zaeli v letu 2006 in smo ga nadgradili s pridobitvijo polnega certifikata lani decembra;
c) dokazuje priznanje za drubeno odgovornost Horus - Finalist leta 2009;
d) dokazuje sodelovanje v raziskavi Iemo najbolje zaposlovalce Zlata nit, v kateri sodelujemo od zaetka – sedaj e tiri leta.
e) In to dokazujejo tudi finanni podatki – e je znaala ista izguba v letu 2001 5,7 milijard tolarjev (preraunano 23,4 milijone evrov), znaa isti dobiek poslovnega leta 2010 10, 6 milijonov evrov.

Ob tej prilonosti smo s predsednikom uprave ZM Dragom Cotarjem opravili intervju, ki ga lahko preberete tukaj.

 

Natisni E-mail
 
 
 
Pravno obvestilo | Kazalo strani| Powered by Citadela| v2.0 .