b.i.g.
torek, 18 februar 2020
 
ARAG, d.d.

ARAG d d. se je preoblikoval

Edina specializirana zavarovalnica pravne zašite v Sloveniji, ARAG d. d., ki je priela s poslovanjem marca 2004, se je s 16. avgustom preoblikovala v podrunico matine zavarovalnice ARAG SE s sedeem v Düsseldorfu, Nemiji. Univerzalni pravni naslednik ARAG d d. je ARAG SE – Zavarovalnica pravne zašite, podrunica v Sloveniji, na katero so bile prenešene tudi vse pogodbe in druge obveznosti, ki jih je imel ARAG d. d.  Za direktorja slovenske podrunice je bil imenovan Marko Vonina, dosedanji lan uprave ARAG d. d.

ARAG je ustanovil svojo prvo zavarovalnico izven nNemije pred natanko petdesetimi leti na Nizozemskem in trenutno posluje v 14 evropskih dravah, kjer prav tako v letošnjem letu potekajo preoblikovanja delniških drub v podrunice. Tako so se e preoblikovali na Nizozemskem ter v Belgiji, Avstriji, Griji, … Preoblikovanje je posledica strateške odloitve lastnika, ki si na ta nain eli predvsem vzpostaviti enostavnejše vpeljavo Solvency II ter olajšati komuniciranje z obstojeimi drubami in predvsem pospešiti vstop tudi na druge evropske trge.

ARAG SE ima 100 milijonov EUR ustanovnega kapitala ter zaposluje ve kot 3.500 delavcev, od tega polovico izven Nemije. V letu 2011je koncern ARAG zbral 1,5 milijarde EUR premije, od tega polovico iz poslovanja v tujini. Ve o pripojitvi na www.arag.si/company/slovenia/ .

Natisni E-mail
 
 
 
Pravno obvestilo | Kazalo strani| Powered by Citadela| v2.0 .