b.i.g.
petek, 29 marec 2024
 
Adriatic Slovenica
ponedeljek, 28 maj 2007

Pokojninski sklad Adriatica Slovenice lani najbolj donosen

 

V minulem letu je bil pokojninski sklad Adriatica Slovenica najbolj donosen pokojninski sklad v Sloveniji, saj je dosegel kar 9,9 % donos, ki ga je pripisal k pokojninam svojih zavarovancev. To pomeni, da je pokojninski sklad AS-a v letu 2006 presegel zajamèeno donosnost za veè kot ¹tirikrat.

AS kot izvajalec prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja tr¾i KOLEKTIVNO DODATNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE. Primerno je za podjetja in njihove zaposlene, saj se v to obliko zavarovanja lahko vkljuèijo zaposleni le preko svojega delodajalca. Podjetja se odloèajo za ta zavarovanja v korist svojih zaposlenih, ker bodo z varèevanjem oz. vplaèevanjem premije na njihove individualne pokojninske raèune imeli vi¹je pokojnine, in v lastno korist, ker so podjetja dele¾na posebnih davènih olaj¹av. Zakon namreè spodbuja varèevanje po pokojninskem naèrtu, saj priznava davène olaj¹ave za plaèane premije. Na to premijo se ne plaèuje davka na dodano vrednost in ne 6,5% davka od prometa zavarovalnih poslov. Delodajalec, ki vplaèuje premijo svojim zaposlenim ima ¹tevilne prednosti:  

  • zni¾anje davka od dobièka  na plaèano premije ne plaèuje prispevkov
  • premija se ne upo¹teva pri izraèunavanju pokojninske osnove zavarovanca
  • premija se ne ¹teje za izplaèilo plaè.

Seveda pa je za uveljavitev navedenih davènih olaj¹av potrebno upo¹tevati maksimalno  zakonsko doloèeno letno premijo, ki ¹e zapade pod davèno olaj¹avo. Za leto 2007 le ta zna¹a 2.390 EUR (oz. 572.729,45 SIT) ali drugaèe maksimum 5,844% bruto plaèe posameznika.  

 

www.adriatic-slovenica.si

Natisni E-mail
 
 
 
Pravno obvestilo | Kazalo strani| Powered by Citadela| v2.0 .